12 Mayıs 2012 Cumartesi

Kosgeb hibe kredileri nasıl alınır ?

                                                 Hibe Kredi Nasıl Alınır?
Hibe Nedir?

                               Keşke Elimizden Bir Tutan Olsa

KOSGEB Hibe Kredileri ile kendi işinizi kurun
Devlet Girişimcilik Proje Destek Programı kapsamında, iş kurmak isteyen girişimcilere 27 bin lira geri ödemesiz hibe veriyor
 Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB ve Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumunun İŞKUR, ortaklaşa düzenledikleri Girişimcilik Proje Destek Programı kapsamında, iş kurmak isteyenlere 27 bin lira hibe kredi verilecek.
Girişimciler, işlerini kurduktan sonra 1 yıl sonra, 2 yılı ödemesiz olmak üzere 36 ay vade ile faizsiz 70 bin liraya kredi de kullanabilecek.



Devlet Teşvik Kredileri

Projeni getir ne olursa olsun, gel ve 
sermayeni al.
Bekleme



                             
Hepiniz duymuşunuzdur Köylü Kadını Saliha hanımın inanılmaz projesini. Köyünde süt fabrikası kurmak için devletten  6.000.000 TL hibe kredi aldı. CHA’nın yazdığı konuyla ilgili haberin detayları aşağıda.

“Köylü kadın Salıha Batı, müthiş projesiyle 6 bin TL’lik hibe kredisi aldı ve ticarete başladı. Köyümün erkekleri gurbete gitmesin dedi ve devletten sermaye aldı. Hem de geri ödemesiz…”



CİHAN HABER AJANSI (CHA)

Sürekli işsizlikten yakınan köyünün gençlerini kurtarmak isteyen Saliha Batı,  Kırşehir’in Yeşiloba köyüne süt fabrikası kurmak için geri ödemesiz kredi aldı. Bu yatırım için 6 milyon sermaye alan 38 yaşındaki Saliha Batı, nisan ayında fabrikasının temellerini atmaya başlayacak.
Fabrikasında süt, yoğurt, tereyağı ve peynir üretimi için hazine müsteşarlığından teşvik belgesini alan 3 çocuk annesi Saliha Batı,  Yeşiloba köyünde ikamet ediyor.
Kendi tarlasına 6 Milyon TL yatırım yapapcak olan Saliha Batı, köyde yaşanan geçim sıkıntısı ve işsizlikten bunalan gençlerin gurbete gittiği için böyle radikal bir karar aldığını açıkladı ve ekledi.
“ Köydeki tüm erkekler para kazanmak için büyük şehirlere gidiyor, buralarda çalışmak için iş arıyorlar. Bu sebeple köyde hayat tamamen kadınlar üzerine kurulmuş oluyor. Eşlerimiz, gençlerimiz hem de köydeki kadınların iş bulması ve huzura ermesi için kendi tarlama tesis kuracağım. Hayvancılık, peynir ve süt ürünleri gibi gıdalar üreteceğim. Bu proje ile sadece kendi köyüm değil çevre köylerdeki 150 kadın ve erkeğe iş imkanı doğacak. Eşlerimiz ve gençlerimiz gurbette iş aramayacak. Köy kadınlarımızda bundan sonraki hayatında rahat edecek.” dedi.
Uzun seneler önce okuduğu üniversiteyi maddi sorunlar yüzünden bırakmak zorunda kalan Saliha Batı, bu yaşadığı sıkıntıları köyündeki diğer kadınların da yaşamaması adına bu şekilde bir girişim yaptığı öğrenildi. Saliha Batı sabah çok erken vakitte işine başlıyor ve tarlasına traktör üzerinde gidiyor.
Ahırdaki hayvanlarını yemliyor, köydeki çeşmeden evine kovayla su taşıyor ve hayvanlarını otlattıktan sonra evine dönüyor.
Şimdiden tarlasında çalışmalarına başlayan Saliha Batı, köydeki kadınların ve gençlerin tek umudu.
Bu haber ile ilgili linkler:


Hibe Proje Hazırlama Rehberi

Çok parlak bir fikriniz yada projeniz var fakat sermaye bulamıyor musunuz?
Yada çok iyi çalışan bir yatırımınız var, bu projenize fon oluşturmak istiyorsanız?
Artık yalnız değilsiniz!
Getirin projenizi hibe krediler programına sunalım.  Sizde devletin sunduğu bu imkândan yararlanın. Dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan bu destekten sizde payınızı alın!
İyi bir fikriniz varsa bunu projelendirerek hibe kredisi desteği ile sermaye oluşturabilirsiniz. Artık daha büyük hayaller kurmak istiyorsanız doğru yerdesiniz.

                      Hibe Kredi Nasıl Alınır?

Hibe kredi almak düşündüğünüz kadar zor değil. Fakat hibe kredi başvurusu yapmadan önce kredinizin onaylanması için bazı kriterleri iyi bilmelisiniz.Aksi taktirde krediniz onaylanmaya bilir. Bugün projenize 10.000 TL den 70.000 TL ye kadar geri ödemesiz ve 10.000 TL den çok büyük rakamlara kadar geri ödemeli fakat 0 faizle krediler alabilirsiniz.


Sermaye bulamamak tüm girişimcilerin ortak sorunudur. Pek çok girişimci çok nitelikli projesinin olduğunu söylüyor ama bu proje için sermaye bulamadığından yakınmaktadır.
Projenize güveniyorsanız artık bunu gerçekleştirmek için hiçbir engeliniz yok. Belki milyon dolar kazandıracak projenizi rafa kaldırmayın.
Türkiye’de, Avrupa birliği uyum süreci ile birlikte kullanıma sunulan bu hibe krediler desteğinden kimsenin haberi yok. Bu amaç doğrultusunda sunulan Dünya bankası ve Avrupa birliği fonları ne yazık ki kullanılmadan geri iade ediliyor. Ülkemizde yapılacak pek çok fikir varken bu hibe ve krediler bizi bekliyor.
Avrupa, Amerika ve dünyanın pek çok ülkesin insanlar projeler oluşturarak devletten hibe krediler alabiliyorlar. Bu krediler sayesinde firmalarına sermaye oluşturabiliyorlar.
Ülkemizde maalesef daha yeni gelişmekte olan geri ödemesiz kredi sistemi sayesinde genç girişimciler, özellikle ev hanımları, sanaatkarlar projelerini nakit’e çeviriyorlar.

Kendi işini kurmak isteyen Genç girişimcilere, Ev hanımlarına Hibe ve Kredi Desteği almak artık hayal değil!



                 Kimler Hibe Krediler Alabilir?




Kendi işinin patronu olmak ve Projesi olan girişimci ruhu olan herkes...


Hangi sektör olduğu veya hangi alan olduğu önemli değil, artık projelerinizi paraya dönüştürmenin zamanı çoktan geldi!
İlk bakışta zor gibi görünse de aslında oldukça basit. Pek çok sektör için hibe kredi verilmekte. Devletin sunduğu bu destekten mutlaka yararlanın. Sermayenizi oluşturmak için devletin verdiği binlerce TL geri ödemesiz kredi ya da sıfır faiz ile hem de 5 yıl sonra ödemeye başlayacağınız geri dönüşümlü kredi kullanabilirsiniz.

Hibe ve Kredileri Nasıl Alabilirim?


Hibe kredinin ne olduğunu ve miktarlarını artık öğrendiniz. Fakat bu sistemden nasıl yararlanacağınızı biliyor musunuz?
Hibe kredi almada en önemli nokta kredinizin onaylanmasıdır.Hibe kredi başvurusu yapmadan önce bu kriterleri öğrenerek hibe kredi başvurusu yaparsanız kredinin onaylanması için hiç bir sebeb kalmaz.
Hibe kredi almak ve başvuru yapmadan önce bilmemiz gereken şeyler nedir? ve bunları nasıl öğreneceğiz?


                                Hibe Krediler Rehberi


                     

Hibe kredi nasıl alınır ?Hibe kredi başvurusu ve hibe kredi başvurusu yapmadan önce yapılması geren şeyler nedir?sorusuna en güzel cevabı veren bir e-kitap hazırlandı.Hibe krediler kitabı ile devlet desteğinden nasıl yararlanacağınızı bu e-kitabı satın alarak hem hibe kredi alma stratejilerini öğrenebilir, hem de ücretsiz hibe danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
Hibe ve krediler kitabını satın alan tüm kullanıcılara ücretsiz danışmanlıkta yapılıyor.
Bu kitap, hibe krediler hakkında en etkili stratejileri öğreten, alanında rakipsiz olan muhteşem bir rehberdir.
Sadece size kitap vermekle kalmıyoruz, aynı zamanda proje hazırlamaktan başlayarak hibeniz veya kredinizin başvurusundan, sonuca kadar her türlü desteği birebir olarak veriyoruz.Yani Hibe ve krediler Kitabını alanlar aynı zamanda ücretsiz hibe danışmanlığıda almış oluyorlar.
Bu Hibe krediler kitabı detaylı bir araştırmanın ve büyük bir tecrübenin sonucudur. Hibe kredi olma konusunda ender bilinen pek çok stratejiyi ve kredinin onaylanması kolaylığı anlatan, okuyucularının hayatına değiştiren etkili bir klavuzdur.
Hibe krediler kitabı ile fikrinize sermaye bulur ve projenizi hemen hayata geçirir. Artık kendi işinizin patronu olabilirsiniz.


  
                                          
                           Hibe Krediler Kitabını Buradan İndir



                           Hibe Krediler Kitabı Nedir?



Hibe Krediler ülkemizde iş kurmak isteyen genç girişimciler için yep yeni bir imkan. 
Dikkat ettiyseniz, Avrupa birliği uyum süreciyle beraber hibe kredi nasıl alınır ? sorusu için son dönemlerde adeta bir sektör oluştu. Ödemesiz Hibe kredi desteği almaya çalışan pek çok girişimciye ücretli danışmanlık yaparak para kazanıyorlar. Belki iyi bir seçenek gibi görünebilir,
Hibe kredileri kitabına sadece 89 TL vererek alacağınız bu kitapta her şeyi anlatılıyor.  Üstelik ücretsiz danışmanlık hizmetide veriliyor.
Sizin yapmanız gereken tekşey, sadece fikrinize odaklanmak. Bu süreçte takıldığınız her noktayı bize sorabilirsiniz.

                               Hayatınızı Değiştiren Rehber







Hibe Krediler E-Kitap ve Ücretsiz Danışmanlık Almak için 

Tıklayınız.



15 Haziran tarih ve 27612 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Hibe Destek Programları Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanan programın amacı, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak.
 Projesi kabul edilen girişimciye işletme kuruluş desteği için 5 bin, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği için 10 bin, işletme giderleri desteği için de 12 bin lira verilecek. Bu 12 bin lira girişimcinin ayakta kalması için yıl içinde parça parça ödenecek.
 Girişimcilere verilecek 27 bin liranın tamamı hibedir, yani geri istenmeyecek. İşini oturtan girişimcilere 1 yıl sonra eğer isterlerse faizsiz 70 bin liralık faizsiz kredide verilecek.
 Projenin, üniversite mezunları ve ev hanımları için çok önemli bir fırsat olduğuna dikkati çekti.

 GİRİŞİMCİLER GELECEKTEN UMUTLU
 Girişimcilik kursuna katılmaya hak kazanan 38 yaşındaki Cemile Polat, özel bir şirkette 3 yıldır sekreter olarak çalıştığını belirterek, iş kurmak için hibe ve kredi vereceğini  öğrendiğinde hayatı boyunca özendiği iş kadını olmak için fırsat yakaladığını söyledi. İş eldiveni üretimi yapacağı bir imalathane kurmayı hedeflediğini anlatan Polat, ''KOSGEB'in bu projesi benim gibi iş kurmak isteyen herkes için çok önemli bir fırsat. Bu projeyle devleti arkamda hissettim'' dedi.

 49 yaşındaki Hakan Erden de lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladığı Almanya'da 18 yıl kaldığını ifade ederek, 13 yıldır da Türkiye'de çeşitli yerlerde çalıştığını, ancak kurduğu işlerden 2 tanesini ekonomik kriz nedeniyle kapatmak zorunda kaldığını söyledi. Erden, ''Türkiye'de girişimciler için en büyük sıkıntı ilk aşamadır. Burada girişimcilik eğitiminin verilmesini çok sağlıklı ve doğru buluyorum. Eğer işi nasıl yapacağınızı bilmezseniz ne kadar paranız olursa olsun mutlaka batırırsınız'' diye konuştu.

T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığından emekli olan 60 yaşındaki Sadri Ümlü de emekli olduktan sonra bir süre hediyelik eşya satışı yapılan yerlerde çalıştığını, ancak devletin böyle bir kredi vereceğini duyunca kendi işini kurmak istediğini ifade etti. Hediyelik eşya ve eskiden beri meraklı olduğu antika tespih satışı yapabileceği bir yer açacağını bildiren Ümlü, ilerideki hedefinin ise kıymetli taşlardan tespih yapım imalathanesi kurmak olduğunu kaydetti.

 36 yaşındaki Hatice Özüm de bir reklam şirketinde asistan olarak görev yaptığını belirterek, komşusunun Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki tavukçuluk çiftliğinden etkilendiği ve hayvanları sevdiği için KOSGEB'den alacağı parayla bir hayvan çiftliği kurmak istediğini anlattı.

 İşletme Fakültesi mezunu olan 23 yaşındaki Nihan ile iç mimarlık mezunu 28 yaşındaki Ertan Damar çifti ise girişimcilik kursuna birlikte katıldıklarını ve mobilya üzerine bir üretim bir de satış yapabilecekleri iki ayrı iş kurmak istediklerini bildirdiler.
 Babasının ofis mobilya imalathanesinde çalıştığını ifade eden Ertan Damar, buradan alacağı parayla ev mobilyaları konusunda bir imalathane açmak istediğini, eşi Nihan Damar'ın ise bu mobilyaların satışını yapabileceği bir yer açmak istediğini kaydetti. İlkokul mezunu babasının annesiyle birlikte kendi işlerini kurduklarını ve geliştirmek için her türlü desteğe başvurduklarını belirten Ertan Damar, eşiyle birlikte anne ve babasını örnek aldıklarını, iş hayatında onlar kadar başarılı olmak istediklerini söyledi. AA















1 yorum:

  1. Ϲould do with readin some more infо
    on thiѕ - аnу ideas coνering anуthіng to геad οг
    whаt sites I might go to??

    mу page; edhaiti.net

    YanıtlaSil